Kwaliteit
Bij Meatshop staat kwaliteit voorop. De varkens en runderen worden zelf uitgezocht en naar het slachthuis gebracht. Wij vinden het belangrijk om te weten waar het vlees vanaf komt zodat we kwaliteit aan de klant kunnen garanderen.
Het rundvlees wordt levend ingekocht bij van de Eertwegh uit Kessel. Op maandag kiezen we samen met de boer een goed rund uit, die we vervolgens naar het slachthuis brengen. Nadat het rund bij ons terug gaat Frank het rund uitbenen en verder klaarmaken, zodat het daarna verkocht kan worden.
Het varkensvlees wordt ook levend ingekocht bij Hermans in Maasbree. Deze varkens krijgen speciale voeding die onder andere uit verschillende granen bestaat. Deze voeding draagt bij aan het verminderen van stress bij de varkens wat ten goede komt voor de vlees kwaliteit. Ook de varkens worden op maandag naar het slachthuis gebracht. Vervolgens worden de varkens op dinsdag klaargemaakt voor de verkoop later die week.
Ook de worstmakkerij hebben wij in eigen hand. Op maandag wordt er volop worst gemaakt, volgens traditionele familie recepten. Zo maken wij zelf BBQ-worst, knakworst en leverworst. Ook drogen wij verschillende vleeswaren in de kelders onder de slagerij, zoals rookvlees, rauwe ham en droogworst.